Om badrocken

Idén om en badrock i ull fick vi vid Skurdalssjöns strand, därför fick
självklart vår badrock namnet som värmer oss extra.

Vad får man om man blandar en mönsterkonstruktör, en kock, och en fjällguide?
Något tidlöst. Något smakfullt. En riktig slitvarg.

Var kommer rocken ifrån?

Badrock, stugrock eller morgonrock? Kärt barn har många namn och användningsområden. Vi saknade en varm och mjuk badrock som är hållbar, både att använda och för naturen. Vad gör man när man inte hittar det man behöver? Man tillverkar en egen.

Historien börjar när Lena och Sofie arrangerar aktiviteter tillsammans med vandring, matupplevelser och kallbad i Storlienfjällen. Länge letade vi en badrock i ull. En som passar vid friska fjällbad och känns som en varm kram. Till slut hittade vi Sara som genast tog sig an utmaningen- att skapa våra drömmars rock. Vi ställde stora krav också, den ska värma även om den är fuktig, den ska vara en slitvarg, klara fjällets vindar och vara tillverkat på ett bärkraftigt sätt. Sara satte igång och här börjar resan mot den efterlängtade rocken.

Tillsammans har vi provat oss fram och fastande för 100% mulesing fri merino ull certifierad enligt Öko-Tex Standard 100.

Med omtanke för naturen och rocken
Följ plaggets tvättråd för bästa hållbarhet. Rocken kan med fördel vädras istället för att tvättas. Varför rekommenderar vi att du inte ska tvätta rocken så ofta? Vårat material är valt med omsorg, både för dig och miljön. Ullens naturliga egenskaper gör plagget antibakteriellt och smutsavvisande, rocken mår helt enkelt bäst av att hängas ut på vädring regelbundet. När du väl tvättar rocken använd ett ulltvättmedel, gärna med lanolin som återfettar ullen. Ofta räcker det bara att punktrengöra vid fläckar. Tar du hand om din Skurdalsrock har du en rock som håller över lång tid.

Vår rock kan användas vid brasan, en kallt dopp i Skurdalssjön eller vid söndagsfrukosten när du vill mysa i lugn och ro. Helt enkelt så vart den bättre än vi kunde tänka oss, hoppas du gillar den lika mycket som oss.

Sara, Lena, Sofie